Detox

Happiness is having fresh juice for breakfast, lunch & diner.

Onze detox programma’s zijn er voor iedereen: of je nu een dagje wil opladen na een zware stapavond, je lichaam ‘summer proof’ wil maken of wil starten met een gezonde levensstijl: onze juice pro’s zijn er om je te helpen!

Reset je lichaam & geest met ons 1-daagse detox-programma. Bestaande uit 4 sappen, 1 detox drink (actieve kool) & een gember-shot.

Ga je voor de eerste keer een juice cleanse doen? Bekijk onze handige detox-handleiding voor meer info of vraag ons om advies!

1 DAAGSE DETOX

1- day juice cleanse (& eat): €40,-

Revive in one day! Deze 1-day cleanse is geschikt voor iedereen die kennis wil maken met juice cleanses. Ideaal om je lichaam op te laden na een avondje stappen of een verkoudheid! Deze ‘easy cleanse’ helpt het natuurlijke ontgiftingsproces van het lichaam terwijl het je lichaam voedt met alle essentiële vitamines en mineralen. De cleanse bestaat uit 6 cold pressed juices voor overdag, waarna je de dag zelf af kan sluiten met een lichte, gezonde maaltijd.

"Een detox helpt het natuurlijke helingsproces van het lichaam"

Why Detox?

In het dagelijks leven worden we blootgesteld aan zogenaamde ‘vrije radicalen’ die zich een weg proberen te banen in ons lichaam. Deze vrije radicalen, zoals uitlaatgassen, roken en kleur-, geur- en smaakstoffen in voeding vormen een aanslag op ons lichaam. Gelukkig is ons lichaam zo ontwikkeld dat het in staat is een groot deel van deze gifstoffen te neutraliseren.  Wanneer de vrije radicalen zich echter ophopen in ons lichaam kun je vermoeid raken, een doffe huid krijgen, minder stressbestendig worden of vatbaarder zijn voor ziektes.

Een detox helpt het natuurlijke helingsproces van het lichaam en vecht mee om de opgebouwde gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Door gedurende een vastgestelde periode alleen 100% natuurlijke sappen, kruidenthee, water en soep te nuttigen wordt je lichaam gevoed met krachtige voedingsstoffen en antioxidanten, terwijl je spijsverteringsstelsel de kans heeft om even tot rust te komen.

Gezondheidsvoordelen:

Het menselijk lichaam is sterker dan je denkt: ons lichaam is dagelijks bezig met het neutraliseren van schadelijke stoffen die we binnenkrijgen via externe factoren zoals uitlaatgassen, roken en alcohol, maar ook via onze voeding. Het Westerse dieet bevat veel dierlijke producten, e-nummers, geur, – kleur, – en smaakstoffen, suiker, zout en verzadigde vetten waardoor onze dikke darm, lever, longen en huid vaak overuren draaien.

Ondanks dat onze organen prima in staat zijn deze schadelijke stoffen te neutraliseren kan je lichaam overbelast raken waardoor je sneller moe wordt, je huid en haren minder glanzen, je schommelingen in gewicht ervaart en je je minder fit voelt.

Een detoxkuur–ookwel ontgiftingskuur genoemd- kan in zo’n geval helpen met het versterken van het immuunsysteem door je spijsverteringssysteem tot rust te laten komen en je lichaam feitelijk een ‘reset’ te geven.

Wat kun je verwachten van een detox-kuur?

– Je krijgt extra energie
– Het versterkt je immuunsysteem
– Verminderde behoefte aan snacks en suiker
– Verbeterde slaapkwaliteit
– Een rustmoment voor body & mind

– Je krijgt extra energie
– Het versterkt je immuunsysteem
– Verminderde behoefte aan snacks en suiker
– Verbeterde slaapkwaliteit
– Een rustmoment voor body & mind

THE HAPPINESS DETOX – FREQUENTLY ASKED QUESTIONS
NEW TO CLEANSING

1. Ik heb nog nooit een juice cleanse gedaan, kan ik zomaar starten met een 1-day cleanse?

Yes you can! Een 1-day cleanse is een perfect startpunt en een goede manier om de voordelen van een juice cleanse te ervaren. In de overgang van een levensstijl met veel bewerkte producten, alcohol en nicotine naar een gezonde levensstijl met slow juices raden we je aan om te beginnen met een 1-day cleanse, zodat je lichaam rustig kan wennen aan de ontgifting.

2. Ik weet niet of ik de dag door kom zonder vaste voeding te eten, wat moet ik doen?

1) Easy Cleanse
Probeer onze easy-cleanse waarbij je gedurende 1 dag vijf slow juices & raw coconut water drinkt en ’s avonds een gezonde maaltijd mag eten.Deze 1-daagse detox is speciaal ontworpen om je lichaam kennis te laten maken met een juice cleanse. Door gedurende de dag sappen te drinken alkaliseert je lichaam op celniveau, waarna een (lichte) gezonde maaltijd aan het eind van de dag je lichaam de kans geeft om zich te herstellen en te voeden. In it for more? De Happiness detox kan ook besteld worden voor 3 of 5 dagen voor een diepere en intensievere cleanse.

2) Snack up on ‘clean bites’
Zorg dat je gedurende je cleanse altijd een groene appel en/of (ongebrande, ongezouten) amandelen bij je draagt voor de momenten dat je behoefte hebt aan vaste voeding. Deze clean bites hebben een geringe invloed op het detox-proces van de kuur en helpen je zo om je cleanse af te maken zonder over te gaan op alternatieven die wél invloed kunnen hebben op de cleanse. Let wel: noten bevatten relatief veel kilocalorieën & elke vorm van vaste voeding (hoe weinig ook) vertraagt in bepaalde mate het detoxproces.

3. Mag ik sporten tijdens een cleanse?

Lichte inspanning waarbij je gematigd zweet is zelfs aanbevolen gedurende een cleanse om de bloedsomloop te stimuleren en daarmee het detox-proces te ondersteunen. De vrijgekomen afvalstoffen kunnen op deze manier je lichaam verlaten. Our favorites gedurende een cleanse zijn yoga, zwemmen en pilates, maar elke (lichte) vorm van cardio will do!

4. Wat kan ik nog meer doen om het maximale uit mijn cleanse te halen?

Activiteiten waarbij je lichaam hulp krijgt bij het afvoeren van afvalstoffen zijn bijvoorbeeld een saunabezoek of een zoutbad. Ook dry sking brushing* (het borstelen van je huid -beginnend bij je enkels & eindigend bij de hartstreek- met een speciale borstel) helpt om de huid –je lichaam’s grootste orgaan- te exfoliëren, waarbij de dode huidcellen verwijderd worden en afvalstoffen gemakkelijker het lichaam verlaten.
*let op: kies voor een borstel gemaakt van 100% natuurlijk materiaal i.p.v. een synthetischeborstel. Deze beschadigen je huid sneller & zijn vaak grover van structuur.

5. Wat zijn slow juices eigenlijk precies?

Slow juices zijn de nieuwste hype in Nederland maar al jarenlang populair in New York- en niet geheel onterecht. De kracht van deze sappen zit hem in het feit dat alle vitamines, mineralen en enzymen bewaard blijven. Sappen in supermarkten en horecagelegenheden worden vaak verhit (gepasteuriseerd) om de houdbaarheid te verlengen, waarbij veel essentiële voedingsstoffen verloren gaan. Onze slow juices worden gemaakt van de beste rauwe groente- en fruitsoorten en nooit verhit, zodat jouw lichaam met 100% van de natuurlijke voedingsstoffen gevoed wordt: just the way nature intended!

 

We love our detox! Maar… we raden onze detox af voor zwangere vrouwen, (jonge) kinderen en mensen met een medische historie. Overleg bij twijfel altijd met je huisarts of een detox op dit moment geschikt is voor jou.

Detox bestellen?
op basis van beschikbaarheid, minimaal 24 uur van tevoren.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share